Het is definitief: het bijzonder uitstel van belastingen is verlengd tot eind september 2021. Aanvankelijk zou de regeling 1 juli 2021 worden stopgezet, maar na een motie vanuit de Tweede Kamer aan het kabinet, wordt het met één kwartaal verlengd. Met ingang van 1 oktober moet aan alle opkomende fiscale betalingsverplichtingen worden voldaan.
 

BETALINGSREGELING VERDER VERSOEPELD

Reeds bekend was dat de datum waarop u moet starten met het aflossen van de opgebouwde belastingschuld opgeschoven naar 1 oktober 2022. De aflossingstermijn is verlengd naar 60 maanden. De laatste aflossing hoeft dus pas in 2027 plaats te vinden, maar eerder afbetalen mag. Als voorwaarde voor deze regeling geldt dat u vanaf 1 oktober 2021 aan alle nieuw opkomende betalingsverplichtingen moet voldoen.

 

LET OP!

U heeft tot 1 oktober om voor het eerst uitstel van betaling of verlénging van het uitstel aan te vragen. Heeft u op basis van de oude regeling al eerder verlenging van uitstel gekregen, dan loopt het uitstel automatisch door tot 1 oktober 2021.

 

Het is belangrijk dat wanneer u eerder een aanvraag voor drie maanden uitstel heeft ingediend, nooit heeft verlengd en na deze drie maanden niet aan uw betalingsverplichtingen kan voldoen, vóór 1 oktober 2021 alsnog verlenging van uitstel aanvraagt. Doet u dit niet, dan loopt u het risico om voor de betalingsregeling van 60 maanden (hierboven beschreven) te worden uitgesloten.

 

Wilt u inzicht in uw belastingschulden? Wij kunnen u dit inzicht geven. Neem contact op met uw accountant of via onze contactpagina.

Publicatie Garantieregeling Evenementen

Corona update
8 juli, 2021

De staatssecretaris van EZK heeft de Tweede Kamer meegedeeld dat de Europese Commissie de tijdelijke regeling subsidie evenementen covid-19 (Garantieregeling Evenementen) heeft...

Vangnetregeling flexwerkers

Corona update
11 juni, 2020

Op verzoek van de Tweede Kamer heeft de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid onderzocht of er een tijdelijke tegemoetkomingsregeling kan worden gemaakt voor de...

Aanpassing NOW

Corona update
25 januari, 2021

De Noodmaatregeling Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) is een tegemoetkoming in de loonkosten van door de coronacrisis getroffen bedrijven. De vergoeding in de NOW is verhoogd...