De definitieve aanvraag voor NOW-1 dient uiterlijk eind oktober bij de overheid te worden ingediend. Heeft u minder dan 20.000 euro aan voorschot ontvangen, dan kunt u de aanvraag zelf doen. Bij hogere voorschotten of definitieve uitkeringen dient u een derdenverklaring of mogelijk zelfs een accountantsverklaring toe te voegen. Wij kunnen u daarbij helpen. In verband met de planning horen we graag uiterlijk 1 september of wij u van dienst kunnen zijn.

 

Wanneer is een derdenverklaring verplicht?

In de volgende situaties is een derdenverklaring verplicht:

  • Bij een ontvangen voorschot tussen €20.000 en €100.000.
  • Bij een definitieve tegemoetkoming tussen €25.000 en €125.000 (ongeacht de hoogte van het voorschot).

 

Wanneer is een accountantsverklaring verplicht?

In de volgende situaties is een accountantsverklaring verplicht:

  • Bij een ontvangen voorschot van €100.000 of meer.
  • Bij een definitieve tegemoetkoming van €125.000 of meer (ongeacht de hoogte van het betaalde voorschot).
  • Als u onderdeel bent van een groep of concern. Hiervoor geldt: tel de bedragen van alle aanvragen (van de loonheffingennummers) binnen de groep of het concern bij elkaar op. Het totaalbedrag bepaalt of een accountants- of derdenverklaring nodig is.
  • Bij een aanvraag op werkmaatschappijniveau (omdat het concern of de groep onder de 20% omzetverlies komt). In deze situatie maakt het niet uit hoe hoog de tegemoetkoming of het voorschot is. Er is dan altijd een accountantsverklaring nodig.

Wacht niet te lang met het aanvragen van de derden- of accountantsverklaring. Neem contact op met uw assistent accountant bij Brink & Hoek.

 

Aanvraag TVL 2e kwartaal 2021

Corona update
1 juli, 2021

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft bekendgemaakt dat aanvragen voor de TVL voor het tweede kwartaal van 2021 met ingang van 25 juni 2021 kunnen worden ingediend. De...

Verlenging afspraken grensarbeiders

Corona update
4 juni, 2020

De afspraken, die Nederland en België hebben gemaakt over de behandeling van thuiswerkdagen van grensarbeiders, zijn met een maand verlengd tot en met 30 juni 2020.

Kredietfaciliteiten Coronacrisis

Corona update
25 januari, 2021

TOA Krediet Voor ondernemers, die met gebruikmaking van de Wet homologatie onderhands akkoord hun bedrijf willen doorstarten, komt een nieuwe kredietfaciliteit, het TOA-krediet...