Nieuwe btw-regels voor e-commerce in de EU

Vanaf deze zomer gelden nieuwe btw-regels voor webshops en platformen die leveren aan buitenlandse consumenten in de EU. Hieronder valt ook dropshipping. Lees verder en ontdek waar u als ondernemer van 1 juli 2021 aan dient te voldoen.

 

Levert u als webshopeigenaar aan buitenlandse klanten binnen Europa? Dan heeft u met meer van doen dan enkele de btw-regels die binnen Nederland gelden. Zo geldt vanaf 1 juli een lager drempelbedrag voor verkoop op afstand én kunt u eenvoudiger uw btw-aangifte doen via een éénloketsysteem. De belangrijkste veranderingen op een rij:

 

  1. Drempelbedragen verdwijnen
  2. Btw-vrijstelling import tot 22 euro vervalt
  3. Platformen dragen btw af bij actieve rol
  4. De huidige MOSS-regeling gaat op in het nieuwe éénloketsysyeem (OSS)
  5. Belastingaangifte en andere zaken regelen via het éénloketsysteem (OSS)

 

Let op: ook de douanewetgeving voor e-commerce-zendingen verandert per 1 juli. Zo wordt het voor alle zendingen met een waarde tot 150 euro verplicht elektronisch aangifte ten invoer te doen.

 

Op de website van Kamer van Koophandel vindt u een handig overzicht van alle regels en wijzigingen hierin. Heeft u naderhand toch nog vragen? We zoeken met u graag de verdieping op, zodat uw internationale zakendoen voorspoedig blijft verlopen. Neem gerust contact met ons op.