Bij de Brink & Hoek werken we graag met de VIA. Door middel van de VIA zijn uw gegevens eerder voor ons beschikbaar en zien we sneller welke gegevens ontbreken.

 

Wel controleren wij altijd de gegevens voor uw aangifte. De Belastingdienst geeft namelijk geen 100% garantie op volledige juistheid van de gegevens in de VIA en het kan zijn dat gegevens ontbreken.

 

 

Toesturen activeringscode

Zodra het verzoek tot machtiging voor uw VIA is verwerkt, stuurt de Belastingdienst u als aangifteplichtige een brief. Deze brief vermeldt:

  • de gegevens van de Brink & Hoek Accountants als intermediair;
  • het aangiftejaar;
  • de activerings- en  intrekkingscode voor de machtiging voor de VIA. 

 

Wilt u ons machtigen om de gegevens van de VIA te gebruiken bij het opstellen van uw aangifte? Stuurt u dan alléén het formulier 'Registratie machtiging intermediair goedkeuren' met de activeringscode naar ons toe. Dat kan op de volgende manieren:

  1. Als bijlage in een mail naar receptie@brink-hoek.nl
  2. Met de post 

 

De code is acht weken geldig. Het moet dus binnen die periode door ons kunnen worden geactiveerd.

 

Zodra wij de code van u ontvangen, activeren wij uw machtiging. Wij vragen de VIA-gegevens op zodra we met uw aangifte starten. We nemen op de gebruikelijke manier contact met u op over de benodigde (aanvullende) gegevens.

 

Heeft u vragen over de VIA, neem dan gerust contact met ons op.

Registratiekosten hypotheek aftrekbaar

Inkomstenbelasting
24 juni, 2021

De rente en de kosten van geldleningen, die zijn aangegaan voor de financiering van de eigen woning, zijn aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Kosten van geldleningen zijn...

Aftrek hypotheekrente na scheiding

Inkomstenbelasting
25 april, 2019

De rente, die wordt betaald over een eigenwoningschuld, is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Wanneer fiscale partners gezamenlijk een eigen woning hebben, kunnen zij...

Wetsvoorstel excessief lenen naar Tweede Kamer

Inkomstenbelasting
25 juni, 2020

Bij de presentatie van het Belastingplan 2019 in september 2018 heeft het kabinet aangekondigd met een wetsvoorstel te komen dat excessief lenen door houders van een...