Vijfde periode van de NOW-regeling (aanvragen voor 30 juni!)

Sinds donderdag 6 mei kunnen werkgevers die een aanvraag willen doen voor de vijfde periode van de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) terecht bij het UWV.

 

Als werkgever kunt u eerder bij het NOW-loket terecht dan gedacht. Het UWV heeft vaart achter de opening van het loket gezet, zodat u nog vóór het uitkeren van de salarissen van mei het eerste voorschot ontvangt. Een tegemoetkoming in de loonkosten kunnen worden aangevraagd voor april tot en met juni 2021. U kunt bij het loket terecht tot en met woensdag 30 juni.

 

In de vijfde periode waarin de NOW-regeling kan worden ingezet, zijn de voorwaarden onveranderd. Als werkgever dient u over een periode van drie maanden minimaal 20 procent omzetverlies te hebben geleden. Indien van toepassing, komt u in aanmerking voor een tegemoetkoming van maximaal 85 procent van de loonkosten voor de maanden april tot en met juni 2021. Het UWV betaalt in eerste instantie een voorschot van 80 procent, welke wordt betaalt in drie termijnen.

 

SIMULATIETOOL

Ook deze keer kunt u via een online simulatietool van het UWV een goede inschatting maken van uw situatie en uw recht op de hierboven besproken tegemoetkoming. De tool vergelijkt de daadwerkelijke loonsom in de maanden april tot en met juni met de loonsom in de referentiemaand, juni 2020. Is de loonsom sindsdien bij u gedaald, dan laat de simulatietool u zien welke gevolgen dit heeft voor de definitieve berekening. Dit resultaat wordt meegenomen in het besluit om wel of geen NOW-regeling aan te vragen.

 

Heeft u vragen over de NOW-regeling, weet u niet zeker of u in aanmerking komt of heeft u andere vragen? Neem gerust contact met ons op, dan helpen we u verder.

Vrouw doet administratie op basis van advies corona maatregelen Brink & Hoek Amsterdam Groningen Amstelveen

Special: Maatregelen Coronavirus

Corona update
20 maart, 2020

Het Coronavirus houdt de gemoederen flink bezig. Een epidemie van deze omvang kan uw bedrijf serieuze problemen bezorgen. De overheid heeft al verschillende steunmaatregelen...

Brink-Hoek-Amsterdam-Groningen-Amstelveen-Accountants-ondernemers-rvo-cbb

RVO hoeft geen rekening te houden met feitelijke bedrijfsactiviteiten

Corona update
14 oktober, 2021

Op 15 maart 2020 is een onderneming in het Handelsregister opgenomen met de SBI-code 47293 (Winkel in buitenlandse voedingsmiddelen) met als omschrijving ‘De exploitatie van...

Nieuwe ronde corona-steunmaatregelen

Corona update
31 augustus, 2020

De coronamaatregelen hebben nog steeds veel impact op de economie en per 1 oktober 2020 lopen de huidige steunmaatregelen ten einde. Daarom komt het kabinet met een...