Heeft u liquiditeitsproblemen die zijn ontstaan door de coronacrisis? Wellicht kunt u uitstel van betaling van belasting krijgen tot en met 31 januari 2022. Let op: u dient te voldoen aan strenge voorwaarden.

 

Onderstaand leest u de voorwaarden waaraan u dient te voldoen. Wilt u zeker weten of u in aanmerking komt? Neem gerust contact met ons op, dan geven wij u uitsluitsel. Het uitstel wordt waarschijnlijk verleend als:

 

  • U belastingen niet kunt betalen als gevolg van de coronacrisis;
  • De betreffende belastingen betaald hadden moeten zijn tussen 1 oktober 2021 en 1 februari 2022
  • De betalingsproblemen van tijdelijke aard zijn;
  • De betalingsproblemen voor een bepaald tijdstip worden opgelost;
  • U een levensvatbare onderneming bezit;
  • Er is voldaan aan de aangifteplicht voor de belastingen waarvoor uitstel wordt aangevraagd;
  • U een verklaring van een derde-deskundige (bijvoorbeeld uw accountant bij Brink & Hoek) indient die het aannemelijk maakt dat u aan de eisen voldoet. Deze verklaring bevat onder andere een beoordeling betreffende de aard van de betalingsproblemen, de bedrijfseconomische gezondheid, de haalbaarheid van het inlopen op de betalingsachterstand.



    Indien uw schuld tent tijde van het verzoek om uitstel lager is dan € 20.000 kunt u een eigen verklaring aanleveren die voldoet aan bovenstaande eisen.

 

Kunnen wij u helpen met de verklaring omtrent het aanvragen van uitstel van belasting betaling? Neem contact op met uw accountant of bekijk de contactmogelijkheden op onze website.

Brink & Hoek Accountants - Amstelveen en Groningen - Corona maatregelen update juni 2021

Updates corona maatregelen en regelingen juni 2021

Corona update
11 juni, 2021

De coronacrisis loopt bijna ten einde. Daarom zijn er vele veranderingen van toepassing omtrent verschillende regelingen. We behandelen in dit artikel de onderstaande de punten...

Uitleg aanpassingen in noodpakket 2.0

Corona update
4 juni, 2020

De ministers van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Financiën en Economische Zaken en Klimaat hebben in een gezamenlijke brief aan de Tweede Kamer een toelichting gegeven op...

Urencriterium 2021

Corona update
25 januari, 2021

Ondernemers hebben recht op verschillende ondernemersfaciliteiten als zij voldoen aan het urencriterium. Dit betekent dat een ondernemer ten minste 1.225 uren en de helft van...