Aanvraagtermijn subsidie praktijkjaren start op 2 juni

Heeft u in het studiejaar 2020/2021 praktijk- of werkleerplaatsen aangeboden binnen uw bedrijf? Vraag vanaf 2 juni een subsidie aan die kan oplopen tot 2700 euro per vervulde plaats.

 

Deze Subsidieregeling praktijkleren is bedoeld voor een betere voorbereiding op de arbeidsmarkt en richt zich daarmee vooral op kwetsbare groepen, studenten in sectoren met een groot tekort aan gekwalificeerd personeel en op de wetenschappelijke sector. Voor iedere groep gelden andere voorwaarden.

 

De hoogte van de subsidie

De hoogte van de subsidie praktijkleren is afhankelijk van het aantal weken dat een BBL-student is begeleid binnen uw bedrijf. Heeft u vanwege het coronavirus sinds december 2020 uw bedrijf gedwongen moeten sluiten, dan worden de gemiste begeleidingsweken niet in mindering gebracht op de te verkrijgen subsidie. Dit geldt ook wanneer u uw bedrijf moest sluiten, omdat u de RIVM-maatregelen diende na te leven en zodoende uw werkzaamheden niet kon voortzetten. 


Extra subsidie voor landbouw, horeca en recreatie

Ondernemer binnen de landbouw-, horeca- of recreatiesector? Voor u is de subsidieregeling praktijkleren uitgebreid met een extra subsidie voor BBL-leerplekken.

 

Doe uw aanvraag vanaf 2 juni 2021

U kunt de subsidie van 2 tot en met 30 juni nog aanvragen met eHerkenning niveau 1 of 2. Vanaf 1 juli 2021 heeft u minimaal niveau 3 met machtiging ‘RVO diensten op niveau eH3’ nodig om in te loggen. Heeft u vragen over het eHerkenningsniveau of de juiste machtiging? Doe gerust een beroep op ons.

 

Kunnen wij u helpen bij het aanvragen van de subsidie of wilt u weten of u in aanmerking komt? Neem contact met ons op, dan nemen wij u mee in het proces.