Het kabinet komt met het voorstel om de Tozo en TONK te verlengen in het derde kwartaal. Bij toekomstige aanvragen komt de focus meer te liggen op het ondersteunen van u als ondernemer. Alles met als doel om u zo snel mogelijk weer op eigen benen te laten staan.

 

Om het voorstel en het voornemende doel te kunnen bewerkstelligen, wordt in de Tozo een aanvullende informatieplicht opgenomen. Gemeenten krijgen hierdoor een beter beeld van de ondernemers die deze extra ondersteuning kunnen gebruiken. De ondersteuning is gericht op het levensvatbaar houden of maken van een onderneming, scholing, de zoektocht naar een baan in loondienst en/of de aanpak van schulden.

 

Latere start en verlenging van afslossingsperiode Tozo-lening

Het terugbetalen van de Tozo-lening voor bedrijfskapitaal is uitgesteld naar 1 januari 2022. Tot die tijd wordt er geen rente in rekening gebracht. Daarnaast is de looptijd van de lening verlengd, van 42 maanden naar 60 maanden. Hierbij wordt er 2% rente in rekening gebracht vanaf het moment van terugbetaling.

 

Meer bekendheid geven aan TONK

De TONK wordt tot nu toe veel minder gebruikt dan van tevoren werd verwacht. De minister van SZW heeft betrokken partijen gevraagd om de TONK veelvuldig toe te passen en de bekendheid ervan te vergroten. Meerdere grote gemeenten hebben hier gehoor aangegeven.

 

Heeft u baat bij de Tozo en TONK? Wellicht heeft u er vragen over of mogen wij u op een andere manier bijstaan. Stel uw vragen gerust! Ga naar onze contactgegevens, dan spreken we elkaar snel.

Uitleg aanpassingen in noodpakket 2.0

Corona update
4 juni, 2020

De ministers van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Financiën en Economische Zaken en Klimaat hebben in een gezamenlijke brief aan de Tweede Kamer een toelichting gegeven op...

Urencriterium 2021

Corona update
25 januari, 2021

Ondernemers hebben recht op verschillende ondernemersfaciliteiten als zij voldoen aan het urencriterium. Dit betekent dat een ondernemer ten minste 1.225 uren en de helft van...

Vergeet de uitstelregeling belastingschulden niet

Corona update
24 juni, 2021

Op 1 juli loopt de coronamaatregel voor uitstel van betaling van belastingschulden af. Tot die datum kunnen belastingplichtigen nog uitstel van betaling aanvragen voor...