De eerder aangekondigde NOW-4 voor het derde kwartaal van 2021 wordt gewijzigd. Dat heeft het kabinet besloten. De wijziging houdt in dat het maximale op te geven omzetverlies over het derde kwartaal van 2021 wordt begrensd op 80%. Ook als u verwacht meer dan 80% omzetverlies te lijden of er meer dan 80% omzetverlies is geleden. Zowel het voorschot als de uiteindelijke vaststelling van de subsidie gaan uit van maximaal 80%.

 

Het subsidiepercentage van 85% blijft gelijk. Dit betekent dat wanneer u 100% omzetverlies heeft geleden, subsidie krijgt voor 68% van uw loonkosten. Lijdt u een omzetverlies van 80%, dan zal dit percentage na de wijziging van de NOW-4 gelijk zijn. Voor bedrijven met een omzetverlies tussen de 20% en 80% verandert er niets.
 

 

OVERIGE VOORWAARDEN NOW-4 BLIJVEN ONGEWIJZIGD

De overige (ongewijzigde) voorwaarden voor de NOW-4 zijn onder andere:

 

  • U kunt een tegemoetkoming aanvragen als u over 3 aaneengesloten maanden gemiddeld een omzetverlies van minimaal 20% heeft.
  • Voor de berekening van de tegemoetkoming geldt een maximum van 80% omzetverlies.
  • De tegemoetkoming is voor een periode van 3 maanden.
  • Is tegemoetkoming ontvangen voor de vijfde aanvraagperiode? Dan moeten de 3 maanden van de zesde aanvraagperiode aansluiten op de 3 maanden van de vijfde aanvraagperiode waarover het omzetverlies is berekend.
  • De tegemoetkoming is maximaal 85% van de loonkosten.
  • De loonsom mag met maximaal 10% dalen ten opzichte van de loonsom in februari 2021 zonder dat dit gevolgen heeft voor de definitieve tegemoetkoming.
  • Als u een werknemer ontslaat of zijn contract loopt af dan heeft u een inspanningsplicht om de werknemer te begeleiden naar ander werk.
  • In geval van een aanvraag voor bedrijfseconomisch ontslag in de periode waarin u de NOW ontvangt, heeft u ook de plicht dit in deze periode te melden via UWV Telefoon NOW. Doet u dit niet, dan wordt de definitieve tegemoetkoming met 5% verlaagd.

 

Heeft u vragen over de NOW-4 regeling? We helpen u graag verder. Neem contact op met uw accountant of via onze contactpagina

Brink & Hoek Accountants - Verbod uitkeren bonussen in jaar van NOW ontvangst

Verbod uitkeren bonussen in jaar van NOW ontvangst

Corona update
15 september, 2021

Heeft uw bedrijf of hebben uw groepsmaatschappijen de NOW-2 en NOW-3 ontvangen? Dan is het verboden om bonussen aan directie en dividenden uit te keren in het jaar van deze NOW...

Brink & Hoek Accountants - Amstelveen - Groningen - Corona maatregelen en fincanciële gevolgen voor ondernemers - TOZO

Veelgestelde vraag over de TOZO-regeling: terugbetaling

Corona update
30 juni, 2020

TOZO Regeling: moet het teveel ontvangen geld terugbetaald worden?Veel aanvragen voor de TOZO zijn ingediend aan het begin van de Lock-down. Toen was het omzetverlies groot. In...

Wijziging openstelling vaststellingsloketten NOW

Corona update
25 februari, 2021

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de data van openstelling van de vaststellingsloketten voor de NOW gewijzigd. Daarnaast geldt voor alle regelingen (NOW-1,...